Skip to content

Nobody needs you.

ianuarie 26, 2017

16325687_1520733101289003_1282565845_oNor do you need anybody. Make no mistake, everything and everyone is a choice. One that we make day after day up to a certain point in time when we choose different or we die.

Piramida domnului Maslow ne invata despre nevoi si dorinte dar prea putini dintre noi ne oprim sa facem aceasta clarificare in iuresul vietii de zi cu zi.

„Am nevoie de o a coispea pereche de pantofi, de o vacanta intr-o locatie exotica, de o iesire in oras, de un telefon mai scump – pardon, nou, pardon, mai bun! Am nevoie de El/Ea!” Nimic mai fals. Cu toate ca ne limitam adesea spunandu-ne ca nu avem alta varianta, adevarul e ca nu vrem sa ne asumam consecintele celorlalte alegeri posibile.

Exercitiul cel mai util pentru a scapa incet, incet de acest obicei este de a nu lua nici o decizie atunci cand vedem o singura varianta posibila ci de a ne acorda timpul necesar pana ce vom vedea macar inca o varianta.

De ce acest exercitiu? Pentru ca stralucirea din ochii nostri piere atunci cand serviciul e pentru ca trebuie, pentru ca n-avem de ales, atunci cand relatia de dragoste e pentru ca e si nu pentru ca alegem cu adevarat in fiecare zi sa fie, atunci cand prietenii sunt pentru ca da bine sau e comod si nu pentru ca exista profunzime si conexiune reala si mai presus de toate pentru ca in orice domeniu, senzatia ca nu avem de ales ne sufoca, ne ia puterea si ne ucide increderea in noi.

Jobul asta de stoarce viata din tine, nu e singurul din lume sa stii. Tot ce e nevoie e sa indraznesti sa crezi, sa te apuci concret sa cauti si mai ales sa risti sa accepti o noua oferta mai aproape de ceea ce crezi ca te-ar face mai fericit. Nu, nu e un mit treaba aia cu poti sa nu muncesti o zi daca faci din pasiune meseria ta.

Iubirea ta, de fapt asta spune TOT. Iubirea ta, asta ar trebui sa reprezinte omul acela cu care imparti casa sau doar patul si niste clipe din cand in cand. Iubirea ta, omul pe care il admiri, respecti, iubesti, a carui parere o pretuiesti, al carui umar e cel mai fin casmir, cu care rasul e cu durere de burta, certurile sunt cu nabadai dar niciodata fara respect si sexul …fratilor, dupa ce povesti aud in ultima vreme as fi tentata sa spun ca tre macar sa existe in pana mea dar nu pot, pur si simplu nu pot! Sexul e important neica si nu e un sistem de recompensa/pedeapsa pentru omu’ ales, dar despre asta, intr-o scriere viitoare.

Prietenii sunt poate cei mai importanti dintre toti, pentru ca cei mai norocosi dintre noi stim ca joburile se schimba, relatiile vin si trec, insa ei, prietenii aia faini si adevarati raman. De aia nu e sanatos sa fie doar asa pentru ca da bine, pentru ca sunt prietenii lui sau pentru ca va potriviti intre cupluri. Nu zic sa nu-i aveti si pe astia, dar daca e sa aveti timpul limitat, alegeti sa ingrijiti relatia aia la care simtiti ca vi se conecteaza sufletul si nu alte interese pentru ca, de fapt, e singurul tip de relatie care este o prietenie reala.

Ah! Un mic detaliu, fa asta de ACUM, „intr-o zi” ala nu va veni niciodata, sigur te-ai convins de asta pana acum 🙂

Reclame

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: