Sări la conţinut

Sindromul inimii ranite

februarie 28, 2022

Bine v-am regasit! Cum va e viata? Ce facem anu’ asta? Iesim din pandemie, da? Haideti ca e nevoie sa punem umaru’ cu totii! 🙂

Pauza mea a fost mai lunga decat anuntasem insa revenirea se pastreaza asa cum a fost anuntata: SPECTACULOASA! Tineti aproape, avem multe planuri frumoase pentru anul in curs ❤

Cumva am lipsit pentru ca mi-am recapatat sau perfectionat forma inimiii! Tu ai auzit de sindromul Takotsubo supranumit sindromul inimii ranite? Stiai ca inima isi modifica fizic forma atunci cand trecem prin perioade indelungate de stres, tristete, depresie, disperare? Numele vine de la un vas japonez folosind pentru prinderea caracatitelor.

Oare pe undeva durerile, fricile, tristetea noastra nu seamana cu tentaculele unei caracatite care sfarsesc prin a ne prinde in capcana daca nu schimbam ceva?

Vestile bune sunt doua la numar: forma revine la cea normala si simptomele dispar atunci cand rezolvam punctul de pornire, adica starea noastra psihica si emotionala!

A doua veste buna este faptul ca si viceversa este valabila, forma inimiii se modifica in sens opus, adica asemeni unui vas intors, atunci cand suntem fericiti, entuziasmati pentru o perioada mai lunga de timp!

Ce inteleg eu de aici? Ce stim dintotdeauna: echilibrul si sanatatea nu se regasesc niciodata in extreme ci in punctul de mijloc!

De unde aceasta legatura atat de puternica intre inima si creier, psihic, emotie? Vrei sa iti povestesc despre asta intr-o postare viitoare? Daca da, lasa un comentariu in care poti adauga si parerea ta despre cele de mai sus.

Pace, lumina si iubire!

Mondana ❤

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu