Sări la conţinut

Vertigo si raul de masina

martie 3, 2022

Buna dimineata!

Continuam seria legaturilor dintre corpul fizic si neuronii nostri dragi! Mai exact, continuam seria descoperirilor care arata ca toate starile noastre de rau sunt, de fapt, spre Binele nostru, chiar daca de multe ori nu vedem/constientizam asta! E o treaba de educatie, de invatare, nimic nu e set in stone, suntem aici, pe Pamant, tocmai pentru a invata!

Stiai ca raul de masina e de fapt un dezechilibru al urechii interne? Mai mult decat atat, raul de masina si starile de vertij se trateaza fix la ORL – nu toti medicii ORL sunt specializati si in asa ceva, e drept.

Care este mecanismul?

Simplu de complex! Cand suntem in miscare, fie ca vorbim de masina sau barca, ochii transmit creierului ca suntem in miscare insa corpul, prin pozitia statica, transmite aceluiasi creier ca stam pe loc! In momentul in care creierul primeste 2 informatii considerate a fi conflictuale – adicatelea care se contrazic una pe alta – se autosesizeaza ca e ceva in neregula si prima lui varianta e ca poate a fost otravit! Asadar declanseaza procedura de evacuare a substantei otravitoare si de aici starile de greata puternice: VREA SA TE SALVEZE! SA TE TINA IN SIGURANTA!

Cum te poti ajuta singur? Primul lucru este sa respiri profund, din diafragma – adica sa umfli burta cand tragi aer si, daca e catastrofal, ajuta si sa lasi capul pe spate, eventual si ochii inchisi. Asta ca ajutor imediat, ca ajutor pe termen lung, dat fiind ca vorbim de un dezechilibru al urechii interne, vei observa ca de foarte mare ajutor sunt exercitiile de proprioperceptie – aceasta inseamna, pe scurt, capacitatea noastra de a fi constienti de propriul corp, de cat spatiu ocupam in Univers, de miscarile pe care le facem si multe altele.

CUM? In fata unei oglinzi cat de mari incepe prin a face exercitii simple, fara ca ele sa fie simetrice adica sa fie diferite miscarile partii tale stangi de cea dreapta. Mana stanga la nas, piciorul drept indoit pe genunchi de exemplu 🙂 Ideea e sa petreci acel timp de 5-10 minute pe zi in care sa te familiarizezi cu imaginea corpului tau in oglinda, sa constientizezi miscarile, sa le controlezi, sa vezi ca POTI!

Pe langa asta, a face un obicei din respiratiile profunde e iarasi un mare ajutor pentru ca iti va veni mult mai usor sa faci asta in timpul calatoriilor! Insa despre respiratie vom mai tot vorbi! Intre noi fie vorba, aceasta e cheia care deschide intreg Universul! 🤍☯🕉

🕉 Stiai ca ii poti invata si pe cei mici aceasta tehnica?

🕉 Dupa ce incerci astept cu drag sa-mi spui cum ti s-a parut! 🙂

Hugs, love and light!

Mondana 🤍

From → Uncategorized

Lasă un comentariu

Lasă un comentariu